Top

valizevesele.ro

Bergamo, ca orice alt oraş turistic, îţi oferă multe posibilităţi culinare. Dar până la urmă, dacă eşti în Italia, e bine să te bucuri de bucatele locale. Noi am mai scăpat şi câte un burger printre multitudinea de paste şi pizza. Nu ne judeca! Dacă parcurgi articolul vei înţelege şi tu cum de s-a întâmplat asta și unde poţi mânca bine în Bergamo.

Pe toată perioada şederii noastre în Bergamo am mâncat în diverse locaţii. Dintre acestea, ţi-am pregătit o selecţie cu localurile care ne-au plăcut nouă cel mai mult atât din prisma vibe-ului dar şi din prisma raportului calitate-preţ. 

Cea mai bună pizza

Pizza nu e greu de găsit în Italia, fie că vrei să te bucuri de ea stând la o masă sau „to go” plimbându-te pe oriunde doreşti. Găseşti peste tot, în toate formele. Atenţie, dacă îţi place pizza „cu de toate”, Italia nu e pentru tine. Localul care ne-a dat pe spate în materie de pizza l-am găsit în drumul nostru spre S. Vigilio. Dacă nu ai reuşit să descoperi Bergamo, o poţi face aici.

Chiar la baza funicularului vei găsi pizzeria Assaje. Şi sincer îţi recomand Pizza Diavola dacă îţi place mâncarea picantă, normal. Dacă nu, este în regulă. Ai de unde alege un sortiment care să fie pe gustul tău. Înainte să primeşti pizza, vei fi servit cu un soi de biluţe de brânză foarte gustoase şi cu un pahar de prosecco. La final, ospătarul îţi va aduce 3 feluri de liqueur-uri digestive din care poţi consuma cât doreşti. Noi am primit liqueur de lămâie, fistic şi pepene galben. Aşa mult ne-a plăcut cel de pepene galben încât ne-am cumpărat din aeroport o sticlă pentru acasă. Am plătit o masă pentru două persoane, cu băuturi incluse: 26 Euro.

Pizzeria Assaje – mai multe informaţii aici

Cea mai buna pizza din Bergamo, gătită excelent.
Pizzeria Assaje
Cele 3 liquor-uri de la pizzeria Assaje. Gustoase si oferite din partea casei.
Digestive de lămâie, fistic şi pepene galben
Cele mai gustoase paste

În Bergamo majoritatea localurilor sunt concentrate în Citta Alta. Însă de data aceasta vom scădea altitudinea, cu un scop bine definit. În Citta Bassa ( Oraşul de Jos)  am mâncat pastele care ne-au plăcut cel mai mult în perioada pe care am petrecut-o în Bergamo. Miscusi se numeşte localul şi e magic. Au atelierul de paste încorporat în restaurant. Practic, ce mănânci se produce de la zero sub ochii tăi. Apa şi pâinea sunt din partea casei şi au şi lava cake bun de tot. Aici ai posibilitatea să îţi creezi porţia de paste cu carnea şi sosul care îţi plac ţie. Am plătit pentru o cină care a cuprins 2 porţii de paste, o carafă de vin şi un desert : 34 Euro

Miscusi Ristorante di pasta – mai multe informaţii aici

P.S. Pastele nu au mai prins poza, mi scusi!

Un burger de „Mamma mia!”

Dacă ne-ai fi întrebat înainte ce vom mânca în călătoria aceasta, cu siguranţă burgerul nu ar fi fost pe lista noastră. Întâmplarea a făcut ca într-una din plimbările noastre să-i descoperim pe cei de la Goss Grill Burger. Ne mutăm înapoi în Citta Alta, ne strecurăm printre turişti şi ne aşezăm la masă. Dacă eşti pofticios din fire, îmi pare rău, dar cred că mai bine ar fi să nu priveşti imaginile de mai jos. La Goss plăteşti în jur de 10 Euro pentru un meniu care cuprinde burgerul, cartofi şi o băutură la alegere. Eu am ales un hot dog în detrimentul burgerului, dar nu regret deloc.

Goss Grill Burger – mai multe informaţii aici

Cel mai bun burger si hot-dog din Bergamo, Italia. Gătit perfect.
Goss Grill Burger
Acelasi burger si hot-dog delicios.
Goss Grill Burger
Cireaşa de pe tort

Bineînţeles că nu pot lipsi deserturile din aventura culinară italiană. Înainte de toate, după cum v-am obişnuit deja, gelato! Aici nu prea ne-am putut decide care este „the best”, cam peste tot e bună îngheţata. Ce-i a lor e a lor!

Inghețată. Ice-cream, Italian flavour
Gelato italiano

De reţinut, dacă ajungi în Bergamo încearcă desertul specific local ” Polenta”, şi pe acesta îl găseşti cam peste tot în Citta Alta. 

Polenta, desertul specific local
Polenta- desert specific local

În încheiere, ne cerem scuze pentru poftele cauzate!

Gânduri bune,

V & A

post a comment