Top

valizevesele.ro

Asia te scoate fără drept de apel din zona de confort. Mai ales din punct de vedere culinar. Încearcă să fii deschis la nou, dispus să dai o şansă activităţilor şi mâncărurilor cu care nu eşti deloc obişnuit. Numai lucruri bune se întâmplă când îţi depăşeşti  limitele culinare.

Pad Thai
Street Food în Bangkok

Eu nu eram atât de deschisă la a încerca mâncăruri noi, dar mi-am propus să trăiesc experienţa aceasta din plin. Nu a fost uşor să sparg nişte bariere înrădăcinate acolo în minte, dar a meritat. Aşa cum ţi-am promis în articolul anterior, îţi voi povesti  cum am văzut noi street food-ul din Bangkok şi ce mâncăruri locale am încercat.

Nelipsitele fructe proaspete

În Bangkok vei găsi multe pieţe şi străzi organizate pentru vendorii de street food. În astfel de zone eu m-am simţit în siguranţă să experimentez din bucatele locale. Vei găsi , în schimb, şi street food la  colţ de stradă, gătit şi vândut de pe portbagajul unei biciclete ruginite. Poţi să încerci şi astfel de experienţă, depinde de tine şi de gradul tău de toleranţă.

Coconut water – prima impresie

Am aşteptat cu nerăbdare să ajung în Bangkok şi să încerc celebrele nuci de cocos. Zis şi făcut. Doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Prima gură de apă de cocos mi-a întors stomacul pe dos. Dacă nu ai încercat până acum, te anunţ că nu vei regăsi acel gust celebru de coconut. E aşa dulceagă şi dacă mai nimereşi şi o nucă de cocos caldă s-ar putea să ajungă direct la gunoi. Dacă şi tu îţi formezi aceeaşi părere, nu renunţa! Mai dă-i o şansă, de la a doua nucă de cocos consumată lucrurile se schimbă în bine.

Fresh Coconut
Fructe de mare- un must try

Fructele de mare vor fi nelipsite de pe tarabele de street food thailandez. Şi nu degeaba. Asiaticii ştiu să le gătească şi să le pună în valoare, mai ales în ochii turiştilor. Îţi recomand să le încerci şi tu, de mai multe ori, din cât mai multe locuri.

O mică sugestie – unii vendori pun un sos picant pe calamari, din experienţă îţi spun că mediu de picant pentru ei e îngrozitor de picant pentru noi. Am fost nevoită să spăl un calamar ca să îl pot mânca, şi mănânc picant de obicei.

Street Food Bangkok
 Specialităţi locale

Din seria bucătărie locală, îţi prezentăm celebrul Pad Thai.  Tăiţei de orez prăjiţi cu legume şi fructe de mare, pui sau tofu (variantă pe care nu ţi-o recomand).  Îi vei găsi peste tot. La fel vei găsi şi celebrele spring rolls.

În ceea ce priveşte supele, pot doar să îţi spun că pe mine nu m-au convins. Vlad în schimb a încercat diverse sortimente şi i-au plăcut toate. Până la urmă este doar o chestiune de gusturi aşa că nu te feri să încerci.

Specialitate locală
Mango în toate stările

Fructele proaspete sunt şi ele un must try din street food-ul asiatic. Pentru mine a fost o adevărată bucurie să mănânc fructe exotice de la mama lor de acasă. Am dezvoltat aici o pasiune aprigă pentru mango shake-uri. Şi pentru mango în general, sub orice formă. Am mai cumpărat şi acasă o perioadă după ce ne-am întors, dar nu am regăsit gustul de acolo aşa că am renunţat.

Mango Shake
Coconut Ice Cream

Iar când afară sunt 33 de grade Celsius, ce te face mai fericit decât o îngheţată? Poate doar o îngheţată de cocos servită în nuca de provenienţă. Sau o bere. Depinde de preferinţe.

Coconut Ice Cream

Uneori ni se face dor de tot ce înseamnă bucătăria asiatică. Am avut parte acolo de experienţe frumoase care ne-au scos din zona de confort. Eu aştept cu nerăbdare ziua în care voi bea din nou un mango shake sub soarele din Bangkok.

Este o stare de spirit înainte de a fi o băutură!

Gânduri bune!

V & A

post a comment