Top

valizevesele.ro

În cele 3 luni și jumătate de când suntem în Bali, am cutreierat insula în lung și în lat, atât cât am putut, date fiind restricțiile locale. De la doi oameni care nu s-au mai urcat pe un scuter în viața lor, am ajuns să facem peste 4000 de Km pe drumurile insulei. În momentul în care toate obiectivele turistice s-au închis, am refuzat să credem că nu e nimic altceva de văzut în Bali, așa că ne-am propus să alegem locuri de pe hartă și să plecăm în direcția lor.

Balangan Beach

Așa am reușit să găsim și cele mai frumoase plaje pe o insulă care nu e cunoscută pentru criteriul acesta. Trebuie să știi însă că pe nici una dintre ele nu este foarte simplu să ajungi. Fie ai de coborât o mulțime de trepte, fie accesul se face pe drumuri mai puțin publice, fie sunt la o distanță mare de principalele puncte de cazare de pe insulă. Dar fiecare a meritat efortul!

Bingin Beach

Uluwatu – zona din Bali pe care îți recomand să nu o ratezi. Situată în sudul insulei, este împânzită cu plaje una și una iar relieful te lasă fără cuvinte. Este locul în care stânci imense dau nas  în nas cu Oceanul Indian și din loc în loc, petece de nisip s-au transformat în plaje. Bingin Beach este una dintre ele. Un paradis al surfer-ilor, asta am auzit despre plaja aceasta. Dar toate plajele din Bali poartă același renume.

Bingin Beach, Bali

Accesul până aproape de plajă se poate face cu scuterul. Noi am pornit dimineața din Seminyak și am făcut aproximativ 45 de minute. Ține cont de faptul că suntem totuși într-o perioadă atipică, cu foarte puțini turiști. Odată ajuns acolo, va trebui să parchezi scuterul și să pornești la pas. Și pentru că plaja este la baza unei stânci, da – vei avea de coborât scări. Multe scări!

Coborârea se face printre apartamente și vile decorate în stil grecesc și pentru o clipă, am simțit că suntem pe o altă insulă. Plaja nu este nici foarte lungă, nici foarte lată, dar te întâmpină cu un contrast pur exotic: nisip alb și apă perfect turcoaz! De-a lungul plajei vei găsi câteva spații amenajate, beachbar-uri în care te poți bucura de o băutură cu view sau poți mânca pește proaspăt, gătit pe grătar chiar în fața ta. Delicios!

Bingin Beach, Bali

Pentru turul plajei, click!

Bingin Beach – Uluwatu

Taxă parcare + intrare – 5000 Rupiah

Tips and tricks – ia cu tine papuci de apă!

Melasti Beach

Situată tot în partea de sud a insulei, în zona Ungasan, Melasti Beach era până nu demult o plajă secretă. În special din pricina faptului că plaja este situată, la fel, la baza coastei stâncoase. Accesul se făcea prin coborârea a sute de trepte și nu era deloc cunoscută în rândul turiștilor. În timp, autoritățile au realizat potențialul locului și au contruit în stâncă drumul de acces până la plajă. Unul dintre aspectele pentru care plaja aceasta este cunoscută astăzi , este tocmai acest drum care a devenit o experiență în sine. Accesul se poate face atât cu scuterul cât și cu mașina.

Melasti Beach, Bali

La fel ca toate plajele din partea de sud a insulei, și aceasta este cu nisip alb și aceeași culoare a apei care te face să te îndrăgostești iremediabil de Bali. Și aici găsești locuri din care îți poți cumpăra ceva de băut și de mâncat. Practic, dintr-o plajă secretă și pustie a devenit amenajată și comercială. Dar încă și-a păstrat frumusețea!

Melasti Beach, Bali

De la Melasti Beach, îți recomand să dai o fugă și până la Green Bowl Beach. O plajă care, dacă ai norocul să o găsești, te va lăsa fără cuvinte cu siguranță! Noi am găsit locația plajei, am coborât până la ea, dar am avut ghinionul să prindem nivelul apei ridicat și nu am putut sta. Plaja aceasta este practic un petec de nisip similar cu paradisul  și motivul pentru care vom mai veni în Bali!

Green Bowl Beach, imagine preluata (Google images)

Melasti Beach – Ungasan

Taxă parcare + intrare – 10 000 Rupiah

Tips& tricks – dacă apa e retrasă, plimbă-te de-a lungul plajei și vei descoperi câteva plaje private superbe

Amed Beach

După cum o sugerează și numele, plaja aceasta este situată în Amed, o zonă din nord estul insulei Bali. Din păcate este destul de departe de locurile mai populare din Bali cum ar fi Ubud, Seminyak, Canggu – drept urmare nu îți recomand să faci doar o excursie de o zi până acolo. În schimb, poți dedica 2 zile pentru Amed, mai ales daca ești iubitor de sporturi subacvatice.

Amed

Aici plaja este cu nisip negru, vulcanic, și poate să nu ți se pară foarte atractivă. Dar niciun alt loc din Bali nu îți poate oferi aceleași peisaje pe care le primești aici. De pe plajă privești direct către vulcanul Agung, cel mai mare vulcan activ din Bali. Se spune că de pe craterul său ai posibilitatea să vezi vârful altui vulcan situat pe o altă insulă.

Amed e locul din care poți surprinde cele mai frumoase răsărituri de soare dar și cele mai spectaculoase apusuri! Îți las aici un video cu experiența noastră în Amed.

People of Amed
Veselie in Amed

În plus, o vizită în partea aceasta a insulei se poate transforma într-un itinerariu complet, pentru că poți bifa mai multe obictive turistice, dar voi scrie un articol separat cu toate informatiile. Drumul în sine este o încântare iar mie personal mi s-a părut cea mai frumoasă parte a călătoriei!

Amed Beach – Amed

Taxă parcare + intrare: nu se aplică

Tips&Tricks: fă snorkeling, poartă papuci de apă și trezește-te pentru un răsărit măcar!

Balangan Beach

Cu siguranță una dintre plajele noastre preferate din Bali! Balangan Beach este situată tot în sudul insulei și aparține de Uluwatu. Peisajul este și aici spectaculos și parcă nu te saturi să privești grandoarea locului. Plaja are un view point senzațional, ideal pentu poze, iar felul în care apa se vede de acolo te va convinge să cobori pe nisip instant.

Balangan Beach

Și aici s-au amenajat de-a lungul timpului baruri pe plajă care deservesc nevoile turiștilor. De asemenea, găsești multe locuri din care îți poți închiria placă de surf. Și chiar dacă ești începător sau necunoscător în domeniu, sunt oameni care oferă lecții contra cost.

Turul plajei Balangan și părerile noastre de acolo, le poți viziona aici !

Balangan Beach – Uluwatu

Taxă parcare + intrare – 5000 Rupiah

Tips&Tricks: mergi în prima parte a zilei, când nivelul apei este mai ridicat și intrarea în ocean se face pe nisip. După ora prânzului apa se retrage și trage nisipul după ea, iar intrarea în apă devine plină de pietre.

Până data viitoare

Bali a fost ”acasă” pentru noi mai bine de 3 luni. Locul acesta ne-a dezgolit de prejudecăți, ne-a dărâmat toate scuturile, ne-a trecut prin toate stările posibile, ne-a învățat ce înseamnă să fii vulnerabil și puternic în același timp. Aș fi vrut acum,mai mult ca oricând, ca lucrurile să fie normale . Încă simt că mai sunt atâtea de încercat, descoperit și învățat aici.

Mulțumim, Bali!

Andreea & Vlad

Comments:

  • Petre

    29 iunie 2020

    „Emy ” sunt de-a dreptul uluit si in același timp informat de tot ceea ce are nevoie oricine vrea să ajungă în Bali Felicitări sincere si v-astept cu mare drag la Cluj

    reply...

post a comment