Top

valizevesele.ro

Situația actuală din lume ne-a forțat și pe noi să stăm strâmb și să judecăm drept. Am fost puși în postura în care a fost nevoie să luăm o decizie drastică într-un timp foarte scurt. Drept urmare, la 2 zile după ce am ajuns în Sri Lanka am hotărât să părăsim țara pentru care dedicasem, în planul inițial, o perioadă de 30 de zile.

Orezării, Ubud

Am căutat opțiuni pentru a ne putea continua călătoria în Asia iar cea mai bună variantă pentru noi a fost Bali. Drept urmare, în 12 Martie am rezervat un zbor cu plecare în aceeași zi și în următoarea zi am fost în Bali. Am învățat de aici să ne adaptăm și să acționăm cu rapiditate și cu calm în situații neprevăzute. Am dedicat un video întâmplării de mai sus, îl poți viziona aici.

Bali după primele zile

Astăzi se împlinește o săptămână de când suntem aici și mă declar fermecată. Nu am reușit încă să vizităm și să experimentăm întru totul cultura balineză dar din puținul pe care l-am gustat, am înțeles de unde vine magia locului.

Ubud, Bali

De la oameni și de la grija și respectul lor față de natură și față de semeni. De la liniștea ce te înconjoară, de la verdele crud din lanurile de orez. De la ploile astea tropicale și răcoarea pe care o aduc cu ele, de la cântecul păsărilor din fiecare dimineață. E așa un vibe în aer care te face să vrei să fii mai bun.

Experiențe în Bali

Nu am să îți las aici un itinerariu, nu despre asta este articolul acesta. În schimb, te sfătuiesc ca atunci când vei ajunge în ”Insula zeilor” să închiriezi un scuter și să străbați străduțele în lung și în lat. Abia atunci începe cu adevărat magia. Bali nu este doar despre atracții turistice. Bali, cel adevărat, este despre experiențe autentice.

Plantare orez alături de localnici

Vizitează lanuri de orez ale localnicilor, stai cu ei și ajută-i  la muncile câmpului. Nu refuza dacă te invită la ei acasă, o fac în semn de recunoștință. Participă la o ceremonie, încearcă să afli însemnătatea ei, vei înțelege cât de spirituali sunt balinezii. Încearcă bucatele locale, cumpără fructe de pe marginea drumului, bea cafea balineză. Nu rata ceaiul de lămâie și cel de turmeric!

Localnici
Bali, ai intrat în inimile noastre!

Chiar acum când scriu aceste rânduri, realizez cât de norocoși suntem. Pentru simplul fapt că astăzi suntem sănătoși și suntem împreună. Bali, ai trezit în noi doar sentimente de bunătate și de liniște. Aici și acum, ne simțim în siguranță!

Chiar dacă momentan situația din lume nu este cea mai bună, cred că e important să privim în jur fiecare dintre noi și să realizăm că totuși avem ceva care ne aduce fericire și pentru care trebuie să fim recunoscători: părinți, copii, familie, prieteni, speranța, credința și cel mai important- lumina zilei!

Gânduri bune,

V & A

Comments:

  • Narcisa

    19 martie 2020

    Amazing❤️

    reply...

post a comment