Top

valizevesele.ro

Anul acesta am avut o toamnă de vis. Ne-am organizat vacanţa în Italia în aşa fel încât să vizităm dar şi să ne relaxăm. Aşa că am petrecut 3 nopţi în Bergamo (ţi-am relatat experienţa şi impresia cu care am rămas, aici) şi încă 3 nopţi am decis să le petrecem la Lacul Como. Am auzit doar wow-uri despre zona aceasta a Italiei şi recunosc, am fost curioasă de ce celebrităţile de la Hollywood îşi cumpără proprietăţi pe malul Lacului Como.

Lecco
Unde am ales să stăm

Dacă vrei să vizitezi Lacul Como ai o mulţime de posibilităţi în ceea ce priveşte cazarea. Trebuie doar să îţi alegi unul din oraşele de pe cele 2 maluri şi bugetul pe care eşti dispus să il pui la bătaie. Nu mai este de mult un secret că în Italia cazările te costă ceva.

Noi am pus pe masă două posibilităţi: Como sau Lecco. Am ales Lecco şi s-a dovedit  a fi o alegere foarte bună. Ne-am cazat la o pensiune la 15 minute de mers pe jos de centru. Îţi las linkul aici şi îţi recomand cu drag. Trebuie să ştii că doamna Ornella, proprietara, pregăteşte un mic dejun minunat, cu specialităţi italieneşti! Trei nopţi de cazare ne-au costat 248 Euro.

Lecco-centru
Cum am ajuns în Lecco

Am pornit din Bergamo dis de dimineaţă, direct către gară. Poţi ajunge în Lecco cu trenul, aşa cum am făcut şi noi, sau cu autobuzul. Biletul de tren ne-a costat  3,60 Euro/persoană iar călătoria a durat circa 50 de minute.

Lecco s-a dovedit a fi exact ceea ce căutam noi. Un orăşel mic, cochet şi relaxant. Pentru că am fost în extra sezon am scăpat şi de mulţimile de turişti. Prima zi am petrecut-o explorând oraşul şi ne-am bucurat de priveliştea oferită către lac, din toate unghiurile posibile.  Ne-am încărcat cu energie cât pentru o săptămână.

După prima plimbare pe care am făcut-o seara pe faleză, am început să-mi fac o idee despre motivele pentru care oameni importanţi au case de vacanţă în zonă.

Apus în Lecco
Bellagio, izvor de opulenţă

În cea de-a doua zi am pornit în expediţie.  Am vrut să vizităm 2 oraşe renumite , Bellagio si Varenna.  Din păcate, Varenna a rămas pentru data viitoare. Vlad mi-a promis că vom face turul lacului cu maşina într-un viitor apropiat. O să ţin minte!

Din Lecco către Bellagio am folosit transportul în comun pe lac, barca. Poţi opta şi pentru bărcile care fac tururi în punctele majore de atracţie. Noi nu le-am ales pentru că mi s-a părut că eşti „pe fugă”. Şi în plus, fac aceleaşi opriri pe care le face şi barca cu care am călătorit şi noi şi pentru care am plătit 13,2 Euro/persoană dus-întors. Gazda noastră a fost drăguţă şi ne-a oferit vouchere de reducere cu discount de 20% pentru transportul cu barca.

Reflexii

Drumul către Bellagio e de poveste. Pe stânga şi pe dreapta ai peisaje de vis. Lacul Como este marea de la munte, un ideal pentru mulţi dintre noi. Se practică sporturi nautice, oamenii înoată şi la finalul lui Septembrie şi din loc în loc găseşti plaje amenajate.  Ne-a plăcut mult faptul că am oprit în fiecare port pe traseu. Pe barcă ai posibilitatea să te aşezi în interior sau afară,în aer liber. Dacă vrei să stai afară, îţi recomand să stai în partea din spate a bărcii şi să te îmbraci bine.

Port Bellagio
Bellagio – o încântare

Odată ajunşi în Bellagio, am fost întâmpinaţi de o mare de turişti. Portul era pur şi simplu ca un muşuroi. Agitaţie şi zumzet peste tot. Am fost aproape sigură că voi rămâne cu un gust amar şi brusc aşteptările mele au scăzut.

Cu toate astea, nu pot să nu recunosc faptul că locul are o frumuseţe aparte. Este aşezat geografic chiar în punctul în care lacul se bifurcă şi este clădit pe înălţime. Aşadar, din port va trebui să începi să urci pe una dintre străduţele înguste pentru a începe explorarea locului. Din dorinţa de a scăpa de aglomeraţie, am ales să mergem în direcţiile în care sunt cât mai puţini oameni.

Bellagio

Aşa am ajuns în zona rezidenţială din Bellagio. Aşa am rămas cu gura căscată minute în şir. Aici am înţeles de ce celebrităţile de la Hollywood îşi cumpără proprietăţi pe malul Lacului Como. Conace vechi şi recondiţionate, grădini perfecte cu gazon îngrijit, liniştea din jur, priveliştea către lac. Aici mi-ar plăcea să mă mut când ies la pensie.

Cheers with a view

Până atunci însă, avem un lac de explorat. Toată atmosfera din Bellagio te duce cu gândul la opulenţă. La faptul că ai păşit într-un loc în care nu oricine e primit. Ca şi cum ai fi membru într-un club select. Se simte bine şi e frumos şi e păcat să nu ajungi aici măcar o dată în viaţă.  

Como, un view de cealaltă parte a lacului

În cea de-a treia zi petrecută aici am decis să mergem să vizităm Como. Am făcut drumul până acolo cu busul. Călătoria durează cam 1 oră şi preţul unui bilet este 3,5 Euro/persoană doar dus. Autobuzul îl poţi lua din faţa Gării iar bilet va trebui să îţi cumperi din cafeneaua de vis-a-vis de gară. Ai şi posibilitatea să cumperi de la şofer, dar e puţin mai scump.

Port Como

Como nu diferă cu mult faţă de Lecco, cu excepţia faptului că este ceva mai mare şi mai turistic. Personal, mi-a plăcut mai mult  Lecco.  Sunt două mari atracţii turistice de vizitat în Como: funicularul şi Domul. 

Pentru a vizita Domul nu trebuie să cumperi bilet, în schimb la intrare poţi să oferi o donaţie. Piaţa din jurul Bisericii este încântătoare, muzica live e prezentă, terasele sunt pline, oamenii se plimbă liniştiţi pe alei.

Domul din Como

Pentru a ajunge la funicular trebuie să treci de port şi să străbaţi faleza. Pentru mine, urcarea cu funicularul a fost înspăimântătoare şi entuziasmantă în acelaşi timp. Mi s-a părut că înclinaţia pantei este atât de mare încât aveam impresia că dacă se opreşte o clipă din urcare vom cădea în gol. Senzaţii tari pentru 5.5 Euro/persoană, dus-întors.

Como, văzut de sus

Pe culmile înalte vei avea parte de un view de milioane. În plus, te poţi plimba prin Brunate. Mie mi-a plăcut tare mult acolo, îi tot spuneam lui Vlad că am impresia că sunt în nişte scene din Hobbit. Străduţele pietruite, case mici cu flori la ferestre şi mai ales liniştea..

Tot de aici din Como, poţi să faci turul lacului pe sus, cu hidroavionul. Dacă bugetul îţi permite, desigur. Şi tot aici şi în împrejurimi au proprietăţi George Clooney, Madonna şi mulţi alţii.

Como de sus

Trei zile pe malul lacului de la poalele Alpilor au fost pentru noi un boom de energie şi o oază de relaxare. Nu ai nevoie să vizitezi foarte multe locuri de aici ca să înţelegi de ce celebrităţile de la Hollywood îşi cumpără proprietăţi pe malul Lacului Como. Aici te rupi de cotidian, respiri alt aer şi pleci alt om..

Gânduri bune,

V & A

post a comment