Top

valizevesele.ro

Cel mai dificil în perioada aceasta de autoizolare este să faci față propriilor gânduri. Să îți educi mintea și felul de a gândi e o muncă de lungă durată iar majoritatea dintre noi suntem forțați să o facem într-un timp foarte scurt. Este greu dar este necesar, mai ales pentru că momentan e cea mai puternică armă pe care o deținem. Ar fi bine să o folosim pentru noi și nu împotriva noastră.

Plimbarea mult dorită

 În Bali încă se mai poate circula liber pe stradă, nu există restricții în acest sens. Sigur, recomandarea este să  evităm locurile aglomerate și să limităm cât de mult posibil ieșitul din casă. În ultima săptămână noi nu am ieșit aproape deloc, singurele drumuri au fost până la supermarket pentru aprovizionare și cam atât.

Zilele trecute am simțit nevoia să plecăm , să ne plimbăm undeva, să luăm o gură de aer din alt mediu. Am început să căutăm locuri care sunt mai izolate, care nu sunt turistice, unde șansele să ne întâlnim cu mulți oameni sunt minime. Inițial ne gândeam la o zonă de munte de aici, dar nu am vrut să  riscăm să ne prindă ploaia. Suntem în sezonul ploios,iar  precipitațiile vin când te aștepți mai puțin.

Hidden Beach, Padang Bai
Paradisul, în ochii mei

În cele din urmă am ales să mergem într-o zonă cu plaje, cam la o oră distanță de mers cu scuterul față de unde locuim, undeva în partea de est a insulei. Am găsit acolo o plajă micuță, singura cu nisip alb din zonă.  Plaja se numește Hidden Beach sau Secret Beach și este foarte aproape de Portul Padang Bai. Este considerată  parc natural, așa că a fost nevoie să plătim o taxă de intrare de 7 Ron pentru 2 persoane.

Coborârea pe plajă se face printr-o mică pădure, pe o cărare îngustă dar sigură. Odată ajuns jos nu vei mai vrea să pleci niciodată. Natura ne oferă atâta frumusețe, că de multe ori nici nu o putem cuprinde și ne măgulește. Eu mi-am dorit mereu să ajung pe o plajă ca aceasta. Albul nisipului , albastrul valurilor și verdele palmierilor sunt cel mai bun medicament pentru mine.

Hidden Beach, Padang Bai
Albastrul care limpezește mintea

Știam că Bali nu este o insula chiar așa ofertantă în ceea ce privește plajele și că majoritatea sunt dedicate iubitorilor de surf. Tocmai de aceea doritorii de plaje deosebite și ape limpezi merg pe insulele Gili sau în Nusa Penida. Momentan ambele sunt închise, așa că nu erau în lista noastră de posibilități. Dar am găsit excepția de la regulă.

Plaja aceasta, mica de vreo 200 de metri lungime, pe care eram noi doi și încă maxim 10 oameni, e chiar așa cum îmi imaginez eu că arată paradisul. Am stat ore în șir doar privind albastrul clar al apei. A fost o terapie pentru sufletul meu. Am simțit că suntem în altă lume, în care totul este acum normal, în care domnește liniștea. O lume vindecată de toate durerile.

Și mă gândeam cât de multe avem de învățat de la natură. Fiecare val care vine și mătură țărmul ajunge să se retragă. Nu există altă opțiune. Și de fiecare data, în urma lui rămâne alt mal. Mai curat, mai proaspăt, mai luminos și mai pregătit… La fel vom rămâne și noi.

Știu că ești acasă și nu îți este ușor, dar sper că am reușit să te aduc aici în povestea noastră și pentru o clipă te-ai visat și tu pe plajă, lângă noi! Fii optimist și nu uita: ” Ce e val, ca valul trece!”

Gânduri bune,

V&A

Comments:

 • 4 aprilie 2020

  Mi-a zis Andrei de voi, wow ce fain că aveți timpul ăsta pentru voi! Sper că sunteți ok, keep in touch, da?
  P.S. Arată minunat acolo totul!

  reply...
 • Cornel

  6 aprilie 2020

  Minunat e tot ce scrii si cum scrii.Suntem cu inima alaturi de voi.

  reply...
 • Maria

  7 iunie 2020

  Va admir pentru curajul si piterea de a merge mai departe!Sunteti minunati !Astept cu nerabdare postarile voastre!

  reply...

post a comment