Top

valizevesele.ro

Mai sunt 3 săptămâni până când vom da nas în nas cu necunoscutul. Și nu mă refer doar la locuri, oameni și culturi. Mă refer în special la noi înșine, la latura pe care o vom descoperi atunci când vom ieși din normal, din confort și din rutină. Ce se va întâmpla când ne vom ridica de pe scaunul călduț de la birou? Vom vedea.

Am analizat și am decis

Oricât am încerca să ne pregătim pentru experiența asta, nu cred că există totuși ceva sau cineva care să îți dea un răspuns exact la întrebarea de mai sus. Și asta pentru că fiecare experiență este unică, o vom trăi și o vom interpreta în felul nostru.

Pe de altă parte, sunt aspecte tehnice și logistice la care te poți pregăti. Am scris despre ele în articolul acesta, te invit să îl parcurgi. Menționam acolo despre asigurarea de călătorie și despre faptul că trebuie să ne decidem între două companii.

În cele din urmă, după analize amănunțite făcute de către expertul casei, Vlad, am ales să optăm pentru asigurarea de călătorie de la Allianz Țiriac. Voi argumenta în cele ce urmează.

De ce ne trebuie o asigurare de călătorie?

Aș vrea să îți spun de ce am ales să ne facem o asigurare, în primul rând. Am călătorit destul de mult până în prezent, însă majoritatea destinațiilor noastre au fost pe tărâm familiar – Europa- și de scurtă durată (maxim 2 săptămâni). Nu am fost niciodată în situația în care să avem nevoie de asigurare medicală până în prezent.

Călătoria pe care urmează să o facem începând cu luna Martie va fi pe o perioadă lungă și pe un tărâm necunoscut pentru noi și pentru imunitatea noastră. Pe principiul ”mai bine previi decât să tratezi”, asigurarea medicală cred ca este o dovadă de responsabilitate față de noi înșine.

Am ales Allianz Țiriac pentru acoperirea pe care o au, pentru faptul că oferă posibilitatea de a face tipul acesta de asigurare pe o perioadă mai mare de timp și pentru că lucrează cu Mondial Assistance – cam cei mai mari în domeniu.

Ce implică asigurarea de călătorie?

Asigurarea de călătorie în străinătate sau ”Asigurarea Voiaj”, ca oricare alta, are aspecte care se asigură și care nu se asigură.

 • Ce se asigură
  • Cheltuieli medicale ca urmare a unei urgențe medicale (transport cu ambulanța, transfer, spitalizare, intervenții medicale, medicamente și materiale sanitare, tratamente stomatologice)
  • Cheltuieli medicale apărute ca urmare a unui pușeu acut al unei afecțiuni pre-existente
  • Repatrierea ca urmare a unei urgențe medicale, etc.
 • Ce nu se asigură
  • Persoanele de peste 70 de ani
  • Angajarea în ocupații periculoase
  • Practicarea de sporturi periculoase
Cât costă o astfel de asigurare?

Când decizi să faci asigurarea de călătorie, cel mai indicat este să ceri oferte de la minim 3 companii de asigurare. Ulterior le analizezi și decizi care este cea mai convenabilă pentru tine, în funcție de criteriile pe care le stabilești.

Desigur, prețul este un aspect de luat în calcul. Dar trebuie să știi că nu vei găsi diferențe mari de la un asigurator la altul. Un alt aspect de luat în calcul atunci când analizezi costul este suma totală asigurată. La Allianz poți opta fie pentru 30.000 de Euro, fie  50.000 Euro. Pentru suma asigurată mai mică, costul este mai mic. Dacă optezi pentru suma asigurată mai mare, costul începe de la 70 de lei/lună, înmulțit cu câte luni vrei să fie activă polița.

Cum se face decontarea?

Procedura de decontare nu este diferită față de a altor companii. În momentul producerii unui eveniment, ai obligația să anunți telefonic asiguratorul care te va îndruma către cea mai apropiată unitate spitalicească. Decontarea serviciilor primite se face direct sau ulterior în funcție de situație, suma achitată și contractul cu unitatea spitalicească. Decontarea directă este între spital și asigurator, decontarea ulterioară este între asigurat și asigurator.

Din punct de vedere organizatoric, suntem pregătiți. Numărăm zilele și parcă începem să simțim niște emoții în stomac. Dar sunt contructive și se manifestă prin entuziasm.

Călătorii responsabile!

V & A

Comments:

 • 18 februarie 2020

  Super util articolul vostru! Atunci cand plecam pe alte continente, mereu avem asigurare de calatorie. Oricum, cel mai bine ar fi sa nu avem nevoie de ea, nu? Safe travels!

  reply...

post a comment