Top

valizevesele.ro

Vă salutăm cu drag!

Da, din Bali. Dar la fel ca și voi, din casă. Ne-am propus zilele acestea de autoizolare să nu lăsăm stresul, panica sau alte sentimente negative să pună stăpânire pe noi. Ne găsim zilnic activități care să ne țină concentrați și cât mai pozitivi, vorbim mai mult despre noi, despre ce ne dorim și despre ce regretăm, ce am învățat din greșeli și ce ne aduce fericire în lumea asta.

Zilele de autoizolare

Până acum câteva zile aveam libertatea să explorăm Bali în lung și în lat. Între timp, situația s-a schimbat și aici, așa cum ne așteptam. S-au luat măsuri de siguranță, obiectivele turistice s-au închis iar cetățenilor străini li se oferă automat o viză pentru cazuri excepționale valabilă 30 de zile, fără a fi nevoiți să meargă la Biroul de Imigrări să o solicite.

Buda Cottage, Ubud

A fost cea mai bună veste primită astăzi. În ultimele zile cozile la Imigrări au fost kilometrice iar riscul de a sta acolo era prea mare și ne era oarecum groază să ajungem în punctul acela.

Așa că zilele noastre în stil balinez sunt cât se poate de liniștite. Din fericire avem oportunitatea să petrecem timp în natură, aici în curtea resortului în care stăm iar asta ne ajută foarte mult. Îl văd ca un mare plus pentru starea noastră de spirit.

Cum trecem testul psihologic al izolării

Cât stai acasă în perioada aceasta profită de timpul oferit și fă ceva pentru tine. Găsește o activitate potrivită cu contextul pe care mereu ți-ai dorit să o faci, dar niciodată nu ai avut suficient timp

Bali, Ubud

De exemplu, vecinii noștri de la căsuța de vis-a-vis sunt doi tineri brazilieni. Iubitori de călătorii și ei, pentru prima dată în Bali. Cât timp stăm toți în resort mai povestim de la distanță, așa cum făceau bunicile la țară, peste gard. Ea a studiat și practicat timp de 8 ani medicina ayurvedică și își dorește să împărtășească și cu ceilalți din cunoștințele ei cu ajutorul mediului online.  Dacă până acum scuza era ”nu am timp” acum nu se mai aplică. Așa că are contextul adecvat să facă primii pași în direcția asta.

Bali, Ubud

În vremuri care par a fi sumbre, sunt vise ce abia acum întâlnesc contextul potrivit să prindă contur. La fel este și în cazul meu. Mi-am dorit mereu să-mi pun viața pe foaie, iar acum am tot timpul din lume să fac asta. Făcând retrospectiva anilor trecuți, mă încearcă tot felul de stări de la râs în hohote la plâns cu suspine, așadar nu am timp să mă plictisesc. Sapă în adâncurile tale și vezi ce te pasionează și cum poți profita de moment să faci primii pași acum!

Fii puternic astăzi pentru un mâine mai bun

Încearcă să eviți intoxicarea cu știri false, nu sta toată ziua la televizor. Mai bine deschide o carte, începe un serial nou, uită-te la un film, gătește desertul ăla care-ți place așa mult, fă-ți curățenie în garderobă, poartă conversații mai lungi și mai de calitate. Iar dacă vremurile astea pline de incertitudine și nesiguranță te-au prins așa ca și pe noi, undeva în lume- nu renunța! Ține-ți moralul sus, fii optimist și ține minte că nimic în viață nu este aleator, toate se întâmplă cu un motiv, chiar dacă acum poate nu îl înțelegem.

Noi credem că lumea este într-o mare schimbare și trebuie să fim deschiși, să ținem pasul cu ea!

Bali, Canggu

Să ne vedem cu bine și să fim sănătoși!

V & A

post a comment