Top

valizevesele.ro

Iată-ne ajunși în prima destinație din călătoria noastră prin Asia- Negombo, Sri Lanka. Am pornit pe drumul acesta cu mare entuziasm și dorință de cunoaștere. Ne-am propus să renunțăm la prejudecăți, să ne permitem să experimentăm lucruri noi, să fim noi înșine așa cum simțim, nu cum se așteaptă ceilalți.  Am avut curajul să părăsim confortul și stabilitatea de acasă cu scopul de a ne urmări visul!

Negombo Beach
La două zboruri distanță

Drumul nostru către Negombo a început din Bucovina. Am pornit duminică la ora 14:00 din Vatra Dornei către București unde am și rămas peste noapte. Aveam nevoie, după o călătorie de 8 ore – cam cât zborurile până la destinația finală însumate.

Negombo Beach

Luni la prânz am dat startul aventurii. Data de 09 Martie este și va rămâne memorabilă pentru noi. Ceea ce simți atunci când urci într-un avion cu un bilet doar dus în mână nu se compară cu nimic. Aici începe magia!

Am povestit totul legat de zboruri, transport și alte aspecte logistice într-un vlog pe care il poti viziona pe canalul nostru de  Youtube.

Incursiune in viața localnicilor

Cazarea noastră din Negombo a fost de tip Guesthouse. Mai exact, am locuit în casa unei familii, noi la etaj ei la parter. Am luat micul dejun și cina împreună și putem spune cu sinceritate că ne-am simțit de-ai casei. În plus, gazda noastră ne-a oferit diverse ponturi legate de prețuri.

Cina in familie- specific Sri Lankez

Plaja din Negombo este cea mai întinsă plajă din câte am văzut până acum. Și cam cea mai liberă. O fi de vină situația atuală din lume? Posibil. În orice caz, am avut o plajă doar pentru noi. Am împărțit-o cu pescarii și cu cățeii maidanezi.

Negombo
La pescuit- de zambete

Una dintre activitățile de bază ale locuitorilor din Negombo este pescuitul. În zorii zilei bărbații întind plasele dinspre mal spre larg cu ajutorul unei bărci iar după câteva ore plasele se trag manual înapoi. Asta a făcut și Vlad, alături de pescarii localnici iar la final am fost surprinși să vedem că au capturat și o pisică de mare, pe care au eliberat-o ulterior.

Pescari Negombo

Nu ne-am ales cu niciun pește, în schimb am primit multe strângeri de mână, zâmbete și mulțumiri. Când faci bine, în primul rând faci ceva pentru tine!

Cu pânzele sus, vântul în păr și sare pe piele

O altă experiență în compania localnicilor  a fost plimbarea cu Katamaranul. Am avut ocazia să înotăm printre delfini, una dintre cele mai frumoase experiențe din câte am trăit. Ne-am bucurat ca niște copii și încă mi se face pielea de găină când îmi amintesc. Am pornit în larg alături de 2 localnici, pe o barcă cu pânze, ghidați de vânt. O libertate deplină și o liniște de neimaginat.

Katamaran Sri Lanka

Am simțit cât suntem de norocoși că avem posibilitatea să călătorim, că ne avem unul pe celălalt și că suntem sănătoși. Toate lucrurile materiale se pot pierde de pe o zi pe alta, ce decizi să contruiești în minte și în suflet- asta rămâne pe veci.

Îți las aici vlogul nostru cu experiențele de mai sus și sperăm că îți vor aduce un zâmbet în aceste vremuri grele pentru noi toți.

Gânduri bune și multe îmbrățișări!

V & A

Comments:

  • 17 martie 2020

    Foarte mișto articolul… nu-mi dau seama însă dacă lucrurile vor mai fi vreodată la fel, în noul context global.

    reply...

post a comment